אורז ירוק בחש - מתכון קליל וטעים | השף הלבן

אורז ירוק בחש

דפני פתיחה משתפת אותנו במתכון נפלא לאורז ריחני ועשיר בעשבי תיבול

מאת: דפנה פתיחה
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
אורז ירוק בחש
המרכיבים ל8 מנות:
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות
  • 2 כוסות כוסברה קצוצה
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס שמיר קצוץ
  • 4 כוסות אורז פרסי
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
  • שמן לטיגון
  • 6 כוסות מים רותחים
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים על להבה חזקה עד להזהבה.

  • 02.

    מוסיפים את הגזרים וממשיכים לטגן יחד עוד 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

     מנמיכים את האש ומוסיפים את האורז. ממשיכים לטגן על אש בינונית עוד 3-4 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    מוסיפים את כל סוגי הירק ומערבבים יחד עוד כדקותיים.

  • 05.

    מוסיפים את המים הרותחים, מלח ואבקת מרק ומביאים מחדש לרתיחה.

  • 06.

     סוגרים מכסה ומעבירים לאש הקטנה ביותר ל-30 דקות בערך שבמהלכם יש לערבב מדי פעם את האורז. (החל מרבע שעה לאחר סגירת המכסה). ברגע שמחליטים שהאורז כבר רך מספיק, נותנים עוד עירבוב קל וסוגרים את המכסה לפחות ל-20 דקות בלי לפתוח. הפעולה הזו חשובה מפני שהאדים שבתוך הסיר ממשיכים לתת את פעולתם ונותנים טאץ' סופי לבישול האורז.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(600)