• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • מתכונים טבעוניים
  • אורז וירקות בבירה
ספריית-השף
  • טבולה טופו - בורגול, עגבניות שרי צבעוניות, קוביות טופו קטנות ועשבי תיבול
  • שבלולי פילו טבעוניים במילוי טופו וירקות קלויים
  • מלבי קוקוס-שקדים טבעוני עם פירות יער
  • סלט גריסי פנינה, טופו, עשבי תיבול וגרעיני רימון טבעוני

אורז וירקות בבירה

מתכון שבבסיסו היה "אורז מלוכלך" קריאולי, אך עבר שינויים מרחיקי לכת.

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : דנית סלומון \ צילום : יהודה סלומון \ עיצוב : יהודה סלומון
דרג:
אורז וירקות בבירה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ פרווה
כמות מנות: 8 מנות
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ½1 כוסות (300 גרם) אורז בסמטי
  • 1 בצל סגול גדול (300 גרם)
  • 1 גבעול סלרי גדול
  • 1 פלפל אדום בינוני
  • 1 פלפל צהוב בינוני
  • ¼ כוס (60 מ"ל) + 2 כפות שמן (זית בטעם מעודן, תירס או חמניות)
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 1 כף תערובת תבלינים קייג'ן (תערובת מוכנה)
  • ½ כף פפריקה מתוקה מעושנת
  • ¼-½ כפית פתיתי צ'ילי או שאטה
  • 1 פחית/בקבוק בירה של 330 מ"ל
  • 2 כוסות (250 גרם) שעועית אדומה מבושלת מוקפאת של "סנפרוסט"
  • מלח

איך מכינים:

1. שוטפים היטב את האורז, שמים בקערה, מכסים במים ומשרים למשך 30 דקות.
2. קולפים את הבצל, חוצים אותו לאורכו וחותכים לפלחים דקים. קוצצים את גבעול הסלרי לחתיכות קטנות. חוצים את הפלפלים, מסלקים את הגרעינים וקוצצים לקוביות של 1 ס"מ.
3. מחממים רבע כוס שמן בסיר גדול, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוציאים חצי מכמות הבצל המטוגן לקערה. מוסיפים לסיר את השום הקצוץ, ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה. מוסיפים סלרי ופלפלים, וממשיכים לטגן תוך ערבוב במשך כ־5 דקות, עד שהפלפלים מתרככים. בוזקים על הירקות תבלין קייג'ן, פפריקה מעושנת ופתיתי צ'ילי, ומטגנים תוך ערבוב במשך חצי דקה. מוסיפים את הבירה, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השעועית האדומה, מתבלים במלח לפי הטעם, ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים בלי כיסוי במשך כ־15 דקות, עד שכמות הנוזלים פוחתת במחצית. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
4. בינתיים, מסננים את האורז ממי ההשריה ומעבירים לסיר. מוסיפים כף שמן, 3 כוסות (750 מ"ל) מים וכפית מלח, ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מרתיחים בלי כיסוי במשך כ־15 דקות, עד שכל המים נספגים באורז.
5. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). מכינים תבנית סופלה קרמית שתכולתה 2 ליטרים (או כלי חסין חום עמוק אחר בעל דפנות ישרות בתכולה דומה), ומרפדים את תחתיתה בעיגול של נייר אפייה. משמנים את הנייר ואת הדפנות בכף השמן הנותרת.
6. מערבבים את הבצל המטוגן השמור לתוך תערובת הירקות והשעועית, ויוצקים את התערובת לכלי הסופלה. מניחים מעליה את האורז המבושל למחצה ומיישרים את פניו. נועצים ידית של כף עץ לכל עומק השכבות ב־8-7 מקומות. מניחים על כלי הסופלה עיגול של נייר אפייה, ומכסים בכיסוי הדוק של רדיד אלומיניום (הצד המבריק של הרדיד כלפי מטה). מניחים את הכלי על המדף השני של התנור, ואופים במשך שעה.
7. מוציאים מהתנור ומשהים 15 דקות. מסירים את הכיסויים. מעבירים להב סכין בין תכולת הכלי לדפנות. מכסים את כלי הסופלה במגש גדול, והופכים את שני הכלים יחד. מרימים את כלי הסופלה  - באטיות ובזהירות - כדי לשחרר את מאפה האורז והירקות. (אם הנייר משתחרר יחד עם האורז, מסירים אותו). מגישים חם.

דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • טבולה טופו - בורגול, עגבניות שרי צבעוניות, קוביות טופו קטנות ועשבי תיבול
  • שבלולי פילו טבעוניים במילוי טופו וירקות קלויים
  • מלבי קוקוס-שקדים טבעוני עם פירות יער
  • סלט גריסי פנינה, טופו, עשבי תיבול וגרעיני רימון טבעוני
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו