שקשוקה אדומה אדומה

הצבע שמשקף במיוחד את השקשוקה הוא הצבע אדום. העגבניות, הפלפלים האדומים, רסק העגבניות, הפפריקה, כל אלו תורמים לצבע אדום עז שיש לשקשוקה. שקשוקה סמיכה, פיקנטית מעט, אם כי לא חובה, תהיה תמיד אוכל מנחם שמחמם את הלב ואת הבטן. במיוחד לצד לחם טוב או חלה, זה בכלל מעדן מלכים.

ניקח כמה עגבניות, גמבה ובצל ונחתוך לקוביות קטנות. במחבת גדולה נטגן את הבצל עד שיתרכך, נוסיף את הגמבה וכמה דקות אחריה גם את העגבניות. נטגן ונראה כי הירקות מפרישים נוזלים מה שיוצר לנו במחבת מעין מרק אדמדם. נוסיף למחבת כמה כפות של רסק עגבניות ומים רותחים, מלח, פלפל, פפריקה ומעט פפריקה חריפה לקבלת טעם פיקנטי (לאוהבי חריץ ניתן להוסיף פלפל קינה או אפילו פלפל ירוק טרי חתוך לקוביות. הכל בהתאם לרמת החריפות האהובה). נערבב את כל החומרים יחד ונכסה את המחבת כדי שהשקשוקה תתבשל היטב. ניתן לטעום ולתקן טיבול אם צריך. לאחר כמה דקות של בישול, לאחר שהטעמים השתלבו ביניהם היטב, נעשה גומחות קטנות ונשבור לכל גומחה ביצה. נוסיף ביצים בהתאם למספר הסועדים.

נשאיר את המחבת על האש לעוד כמה דקות עד שהביצים מתייצבות אך לא מתקשות (אין צורך לכסות את המחבת. כיסוי המחבת יביא להתקשות הביצים ממש כמו ביצים קשות). ניתן לפזר קוביות גבינה בולגרית או גבינת פטה לשדרוג המנה. 


מרק בצל חם

אחד המאכלים האהובים והמחממים הוא המרק. כל מרק חם ומהביל יהיה מצויין לחימום הלב והנפש. יש משהו מאוד מושך בקערת מרק ולצדה פרוסת לחם עבה, מחזה שאי אפשר לעמוד בפניו. מרק בצל מוקרם עם טוסט גבינה שיצא מהתנור הוא אכן המנה המושלמת.

נפרוס לפרוסות דקות כמה בצלים וגם שתי כרישות ללא החלק הירוק. נמיס בסיר חמאה ונוסיף אליה את הבצל והכרישה ונטגן אותם כחצי שעה תוך כדי ערבוב מפעם לפעם. הבצלים והכרישה צריכים להזהיב עד קבלת צבע שחום בהיר. נוסיף לסיר קמח ותבלינים: מלח, פלפל ואגוז מוסקט ונמשיך לבשל ולערבב עוד כמה דקות. נוסיף מעט יין לבן ונמשיך לבשל עוד כעשר דקות, עד שהאלכוהול יתאדה. נרתיח מים ונוסיף אותם לסיר לבישול של כחצי שעה.

בינתיים נכין טוסט על פרוסות בגט קראנצ'י. נמרח על פרוסות הבגט מעט חמאה, נפזר גבינה צהובה מגורדת מטובלת במעט פלפל שחור ונאפה בתנור עד שהגבינה מותכת.

נגיש קערית מרק חם ולצידה פרוסות טוסט על בגט לארוחה מושלמת ומחממת לימי החורף.


לזנית גבינות עבה

פסטה הייתה ותהיה תמיד מנה מנחמת ומחממת, אז כמובן שגם לזניה. פרוסות פסטה עבות, שביניהן תערובת גבינות ורוטב עגבניות ומעליהן גבינה מותכת, אין עוד אוכל מחמם שכזה.

נערבב בקערה כמה גבינות: קוטג', גבינה בולגרית מפוררת וגבינת קשקבל מגורדת (נשאיר מעט גבינת קשקבל לציפוי העליון). את רוטב העגבניות נכין עם קופסת עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות שנבשל בסיר ונוסיף להם שום, מלח ופלפל.

בתבנית פיירקס נמרח מעט מהרוטב, עליו נניח את עלי הלזניה כך שיכסו את כל התבנית. את עלי הלזניה נכסה בחצי מתערובת הגבינות וכמה כפות של הרוטב, וחוזר חלילה (עלי לזניה, גבינות ורוטב) לשכבה נוספת. בסיום שתי השכבות נסדר שוב עלי לזניה ונמזוג עליהם את יתרת הרוטב. חשוב למרוח את הרוטב היטב כדי שעלי הלזניה יתבשלו בנוזלים שלהם. מלמעלה נפזר את גבינת הקשקבל שהשארנו בצד. נכסה את התבנית בנייר אפיה מכיוון שהגבינות לא נבדקות אליו ועליו נייר כסף. נאפה כחצי שעה ואז נוריד את נייר הכסף ונייר האפייה לקבלת ציפוי מעט קראנצ'י. לאחר כעשר דקות נוספות נוציא את התבנית וניתן לה לנוח כרבע שעה, ואז נוכל לחתוך את הלזניה ולהגישה.

החורף הקר מביא עימו חשק למאכלים חמים יותר. התקופה המאתגרת שאנחנו עוברים דורשת מאכלים שמחממים גם את הלב והנפש חוץ מלהזין את גופינו.