ספינג' במילוי קרם גבינה ושברי אוריאו - מתכון מנצח | השף הלבן

ספינג' במילוי קרם גבינה ושברי אוריאו

מתכון מפתיע ומפנק! את הספינג' המסורתי שדרגנו עם מילוי של גבינת שמנת ועוגיות אוריאו. קיבלנו קינוח כיפי במיוחד שמשלב קרמיות ופריכות

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
ספינג' במילוי קרם גבינה ושברי אוריאו
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל20-25:
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 8 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • 4 כפות סוכר
  • 2/3 1 כוסות (400 מ"ל) מים
  • 2 כפות עראק או ברנדי או משקה אלכוהולי אחר
  • 1/2 כפית מלח
לטיגון: שמן לטיגון עמוק
לקרם:
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 4 עוגיות אוריאו, מרוסקות
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כף חלב תנובה
להגשה: אבקת סוכר
גודל תבנית: סיר
הוראות הכנה:
  • 01.

    שמים את מרכיבי הבצק בקערת מערבל ובעזרת וו הלישה מערבבים ידנית (כדי שהקמח לא יעוף עם תחילת הלישה). מרכיבים את וו הללישה ומערבלים 5-6 דקות לבצק אחיד חלק. הבצק מתקבל רטוב וזה בסדר. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    טופחים על הבצק בכף ובוחשים כדי להוציא ממנו חלק מהאויר. מכסים ומתפיחים שוב להכפלת הנפח. אם ממהרים, מוותרים על ההתפחה השניה (אם יש זמן מומלץ לעשות אותה - היא משדרגת את המרקם והטעם).

  • 03.

    מחממים שמן עמוק (להבה בינונית) ומכינים לצד משטח העבודה קערת מים. בידיים רטובות קורצים כדור בצק בגודל כדור גלידה גדול. עובדים בזריזות (הבצק דביק) - בעזרת האצבעות מותחים ויוצרים בו חור בגדול בקוטר 2-3 ס"מ. מניחים בשמן החם ומטגנים כ 2 דקות מכל צד עז הזהבה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומצננים לפני המילוי.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מערבבים את מרכיבי המילוי ומעבירים לשקית זילוף. חוצים את הספינג ומזלפים פס עבה על החלק התחתון. סוגרים עם העליון. בוזקים אבקת סוכר ומגישים. 

הכנת? כאן מדרגים
(0)